Dit doet een aankoopmakelaarDit doet een aankoopmakelaar
10 jul. 2020·
Leestijd:

Heb je al eens overwogen om een aankoopmakelaar in de arm te nemen die je helpt bij je zoektocht naar én het kopen van een woning? Een aankoopmakelaar begeleidt jou van A tot Z bij de aankoop van een woning. Van aankoopbezichtiging tot het passeren van de akten bij de notaris ben je voorzien van deskundig advies en begeleiding. Door de ervaring, deskundigheid en marktkennis van de aankoopmakelaar bespaar je veel tijd.

Verdien je aankoopmakelaar terug

Een goede aankoopmakelaar kijkt verder dan zijn neus lang is. Hij wijst je o.a. op verborgen gebreken, op de bouwkundige staat en het bestemmingsplan. Hij heeft inzicht in de waarde van de woning en adviseert je over de beste strategie van aankoop. De aankoopmakelaar voert de onderhandeling, en komt meestal op een lagere koopprijs dan jij zelf had kunnen realiseren. Daarmee wordt een aankoopmakelaar dubbel en dwars terugverdiend.

Twee petten

Wist jij dat een makelaar nooit de belangen van twee partijen mag behartigen? Wanneer jij jouw interesse toont in een woning krijg je te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze makelaar kan jou informeren over de woning, maar hij behartigt de belangen van de verkopende partij. Een deskundige meenemen die voor jouw belangen opkomt is dus helemaal zo gek nog niet. Dan sta je een stuk sterker.

Het huis is gekocht!

De koopakte en notariële akte worden voor jou gecontroleerd en toegelicht. En vóór de notariële overdracht zal de aankoopmakelaar met jou meegaan voor de inspectie van de woning.

FRYSK Makelaars kan voor jou optreden als aankoopmakelaar. Dus heb je een leuk huis gezien? Dan is het tijd om FRYSK makelaars te bellen. Wij helpen je bij de aankoop van jouw nieuwe woning!

Andere interessante nieuwsartikelen

Checklist bezichtigingen

Heb jij je huis in de verkoop en komen er binnenkort bezichtigers langs? Dit kan veel spanning met zich meebrengen, omdat je denkt nog veel te moeten doen voordat er mensen in jouw huis rond kunnen lopen. Geen paniek! Wij hebben een handige checklist voor je. Als je deze stap voor stap doorloopt hoef jij nergens meer over in te zitten.

28 okt. 2022 Meer lezen

Kan ik vrijstelling krijgen op overdrachtsbelasting?

Als jij in Nederland een stuk grond of een pand koopt, krijg je te maken met overdrachtsbelasting. Ook als jij bepaalde rechten of aandelen koopt, betaal je overdrachtsbelasting. Overdrachtsbelasting is de belasting die je betaalt bij de overdracht van een woning. Deze bedraagt 2% van de aankoopwaarde. In sommige gevallen betaal je geen overdrachtsbelasting. We vertellen je graag hoe dat zit. Ontdek direct of jij het recht hebt op vrijstelling van de overdrachtsbelasting.

28 okt. 2022 Meer lezen

Hoe zit het nu precies met de bedenktijd?

Yes! Je hebt een woning gekocht of verkocht. Alle handtekeningen zijn onder het koopcontract gezet, er is dus voldaan aan het schriftelijkheidsvereiste. Toch is de koop nog niet helemaal definitief, want dankzij de wettelijke bedenktijd van drie dagen kan een koper na het tekenen, zonder opgaaf van reden, nog van het contract af. Hoe zit dit nou precies? Lees mee, we leggen het je uit in dit blog!

27 sep. 2022 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top