Dit is de meerwaarde van een NVM-MakelaarDit is de meerwaarde van een NVM-Makelaar
15 aug. 2022·
Leestijd:

Wist jij dat het beroep makelaar onbeschermd is, waardoor iedereen in Nederland zich ''makelaar'' mag noemen? Dit is voor meer beroepen het geval, maar jezelf zo noemen maakt je nog niet vaardig of deskundig. Terwijl de term 'makelaar' dit wel impliceert. Je verwacht tenslotte dat alles goed geregeld wordt als je een makelaar inschakelt voor de verkoop van je woning. Wil jij zeker weten dat het goed zit en jouw makelaar vakbekwaam en gecertificeerd is? Kies dan voor een NVM-Makelaar, zoals FRYSK makelaars.

Hoe herken ik een makelaar met vakkennis?

Tegenwoordig zijn er vele manieren om kennis te vergaren, waardoor iedereen zich als professional kan voordoen. Omdat iedereen zich makelaar mag noemen, is het enorm belangrijk om te kiezen voor een makelaar die ook daadwerkelijk gecertificeerd is. Dan kun je er in ieder geval op rekenen dat jouw makelaar over vakkennis beschikt.

Je weet het zeker met een NVM-Makelaar

Met een NVM-makelaar weet je als woningeigenaar zeker dat het 100% goed zit. Binnen de branchevereniging NVM moet je als makelaar namelijk aan allerlei kwaliteitseisen voldoen. Je wordt dus niet zomaar een NVM-Makelaar.

De voordelen van een NVM-Makelaar voor jou:

  • Een NVM-Makelaar houdt zich aan de NVM-Erecode. Daardoor heb je de garantie op de kwaliteit van de dienstverlening;
  • Een NVM-Makelaar vertegenwoordigt altijd en alleen jouw belang en is een betrouwbare partner tijdens het hele proces;
  • NVM-Makelaars zijn deskundig en hebben vele diploma’s en certificaten. Zij houden hun kennisniveau hoog door permanente educatie;
  • Dankzij allerlei tools en een rijke database kan een NVM-Makelaar precies bepalen wat een huis echt waard is;
  • Een NVM-(Verkoop)Makelaar brengt jouw huis extra onder de aandacht bij een grote groep potentiële kopers via het netwerk van meer dan 3.500 NVM-makelaars;
  • Een NVM-Makelaar adviseert over eventuele kleine aanpassingen die de opbrengst van jouw huis kunnen verhogen;
  • Een NVM-(Aankoop)Makelaar kent de lokale woningmarkt als geen ander en heeft snel zicht op nieuwe woningen die op de markt komen;
  • NVM-Makelaars kennen alle juridische haken en ogen en nemen alle complexe documentatie uit handen en kunnen je volledig ontzorgen;
  • NVM-Makelaars kunnen je adviseren over het verduurzamen van je woning.

Is elke NVM-Makelaar hetzelfde?

Als je puur kijkt naar kennis, dan kun je er bij elke NVM-Makelaars vanuit gaan dat het goed zit. Natuurlijk zijn er ook nog allerlei verschillen, op basis waarvan je je uiteindelijke keuze kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan ervaring, de werkwijze, het plan van aanpak voor jouw huis en natuurlijk persoonlijke eigenschappen. Is de makelaar die bij je aan tafel zit iemand die je volledig vertrouwt en waar je een klik mee hebt? Ook dat is ontzettend belangrijk! Bij FRYSK makelaars kun je daarom altijd gratis en vrijblijvend kennismaken met onze makelaar. Een voordeel is dat je dan ook meteen weet wat je huis waard is. Na een eerste gesprek bepaal jij of je de verkoop met ons wilt starten.

Plan een vrijblijvend gesprek

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top