Heeft mijn woning overwaarde?Heeft mijn woning overwaarde?
06 mei 2020·
Leestijd:

Hier kun je gemakkelijk achter komen door een waardebepaling uit te laten voeren door een makelaar. Verwar een waardebepaling niet met een taxatierapport. Bij een taxatie wordt de waarde van de woning bepaald middels een rapport dat wordt opgesteld door een gecertificeerd taxateur. De taxateur neemt uitgebreid alle eigenschappen van de woning onder de loep en koppelt daar een waarde aan. Al deze waarden worden in een officieel rapport vastgelegd. Voor een taxatierapport betaal je gemiddeld tussen de 0,17 en 0,20 procent van de getaxeerde waarde.

Een waardebepaling zit iets anders in elkaar. Bij een waardebepaling wordt er door de makelaar een ruwe schatting afgegeven van de waarde van jouw woning. Een waardebepaling is een door de makelaar opgestelde verklaring waarin de totale oppervlakte van de woning en een vraagprijsadvies worden afgegeven. Een waardebepaling is dus veel minder uitgebreid dan een taxatierapport. Over het algemeen bieden makelaars een waardebepaling helemaal gratis aan. Jij kan er dus gratis achter komen of jouw woning overwaarde heeft. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

Plan jouw gratis waardebepaling in!

Ondanks dat een waardebepaling een indicatie is, is het een perfecte manier om erachter te komen of je woning overwaarde heeft. Maar ook als je verhuisplannen voor de toekomst wilt gaan maken en je wilt weten hoe groots je dromen mogen zijn.

Wil jij gelijk een waardebepaling inplannen? Klik hier of bel met onze binnendienst medewerkers via 088 - 310 10 88 om een gratis waardebepaling in te plannen. Deze is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Andere interessante nieuwsartikelen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top