Interieurdossier: Binnenkijken - hoe style je de vensterbank?Interieurdossier: Binnenkijken - hoe style je de vensterbank?
24 feb. 2021·
Leestijd:

De vensterbank is een echte blikvanger. Het is letterlijk het eerste wat je ziet vanaf als je bij iemand naar binnen kijkt. Stiekem gluren we allemaal wel eens naar het interieur van een ander. De vensterbank is eigenlijk het visitekaartje van het huis. Bij de één is het een plantenjungle, bij de ander een kale aangelegenheid. Hoe style je de vensterbank op een manier zodat die past bij jouw huis? Wij geven je graag wat tips en inspiratie mee!

Clusteren maar!

Vaak staan er mooie items op de kast of op de tafel, maar niet in de vensterbank. De vensterbank is net zo goed een verlengstuk van jouw interieur. Spaar mooie interieuraccessoires op waar je trots op bent. Verzamel ze en zet items bij elkaar in groepjes. Als je alle items los van elkaar verspreidt over de vensterbank, zorg je voor veel onrust. Tijd om te groeperen dus. Zorg er wel voor dat de kleurstellingen goed bij elkaar passen, wat zorgt voor eenheid en rust.

Planten

In veel vensterbanken komen planten terug. Met de groene trends van tegenwoordig kun je er niet meer omheen. Met een paar grote planten en een aantal kleine kun je al snel een gezellige hoek maken van je vensterbank. Houdt je niet zo van die drukte? Het wat rustiger houden is ook zeker een optie. Een tip is om het wel speels te houden. Twee dezelfde potten met dezelfde planten symmetrisch naast elkaar zetten, hoeft tegenwoordig niet meer. Varieer in soorten planten, potten en hoogtes voor een speels effect. Groepeer deze variaties dan wel, zoals hierboven beschreven. Let altijd wel goed op welke planten geschikt zijn voor je vensterbank. Ze moeten goed tegen de warmte kunnen van de zon én (indien aanwezig) van de verwarming.

Werk de hoogte in

Zorg ervoor dat de decoratie in je vensterbank niet te laag blijft. Wissel af in hoogtes door het plaatsen van een lage kandelaar, een hoge plant of een vaas met takken. Iets ophangen is natuurlijk ook mogelijk.

Licht & licht

Licht in je vensterbank is er op twee manieren. Uiteraard het natuurlijke licht. Zorg ervoor dat je de lichtinval niet te veel blokkeerd met items, vooral als je al een vrij donker huis hebt. Daarnaast is het ook prachtig om een beetje licht toe te voegen aan de vensterbanken. Een mooie tafellamp kan ook prima een plekje krijgen in een vensterbank.

Als jij binnenkort de vraag krijgt “hoe style je de vensterbank?” weet jij er wel raad mee. Veel plezier met stylen!


Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top