Interieurdossier: Hoofdeind bedInterieurdossier: Hoofdeind bed
17 nov. 2020·
Leestijd:

Je loopt al een tijdje rond met het gevoel dat je weinig sfeer en gezelligheid hebt in je slaapkamer. Zonder dat je gelijk flink hoeft te investeren creëer je met een hoofdeind al een hele andere look en feel in je slaapkamer. Je kunt natuurlijk een hoofdeind kopen maar hoe leuk is het om in deze tijd de handen uit de mouwen te steken en er zelf één te maken? We geven je graag een aantal zelf maak ideeën. Lees dus snel verder.

Hoofdeind van steigerhout

Wil jij een stoere uitstraling in je slaapkamer? Kies dan voor een hoofdeinde van hout. We raden je aan om steigerhout te gebruiken aangezien dit een makkelijk te bewerken houtsoort is. Heb jij eigenlijk twee linkerhanden? Kies dan voor een oude deur als hoofdeinde, dat geeft ook echt een gaaf effect.

Hoofdeinde van decorpanelen

Ook een leuke optie is met decorpanelen. Geef ze een mooie sfeervolle kleur of juist een felle kleur. Je gaat je verbazen wat dit voor verschil gaat maken in je slaapkamer!

Hoofdeinde van stof

Een hoofdeinde van stof geeft in tegenstelling tot die van hout een chiquere uitstraling. In principe zijn alle stoffen geschikt voor het maken van een hoofdeinde. Denk hierbij aan bijvoorbeeld linnen of pluche. Wil je het een extra effect geven? Voeg dan bijvoorbeeld knopen toe aan het hoofdeinde. Opties genoeg!

Hoofdeind van rotan

Tegenwoordig zie je het overal weer terugkomen: rotan. Vloerkleden, placemets, stoelen, manden en ga zo nog maar even door. Om gemakkelijk je slaapkamer sfeervol te maken is door bijvoorbeeld verschillende rotan placemets of 1 groot rond vloerkleed als hoofdeind te maken.

Wanneer ga jij aan de slag om in een mum van tijd je slaapkamer gezellig, stoer, chique of sfeervol te maken?

Andere interessante nieuwsartikelen

Checklist bezichtigingen

Heb jij je huis in de verkoop en komen er binnenkort bezichtigers langs? Dit kan veel spanning met zich meebrengen, omdat je denkt nog veel te moeten doen voordat er mensen in jouw huis rond kunnen lopen. Geen paniek! Wij hebben een handige checklist voor je. Als je deze stap voor stap doorloopt hoef jij nergens meer over in te zitten.

28 okt. 2022 Meer lezen

Kan ik vrijstelling krijgen op overdrachtsbelasting?

Als jij in Nederland een stuk grond of een pand koopt, krijg je te maken met overdrachtsbelasting. Ook als jij bepaalde rechten of aandelen koopt, betaal je overdrachtsbelasting. Overdrachtsbelasting is de belasting die je betaalt bij de overdracht van een woning. Deze bedraagt 2% van de aankoopwaarde. In sommige gevallen betaal je geen overdrachtsbelasting. We vertellen je graag hoe dat zit. Ontdek direct of jij het recht hebt op vrijstelling van de overdrachtsbelasting.

28 okt. 2022 Meer lezen

Hoe zit het nu precies met de bedenktijd?

Yes! Je hebt een woning gekocht of verkocht. Alle handtekeningen zijn onder het koopcontract gezet, er is dus voldaan aan het schriftelijkheidsvereiste. Toch is de koop nog niet helemaal definitief, want dankzij de wettelijke bedenktijd van drie dagen kan een koper na het tekenen, zonder opgaaf van reden, nog van het contract af. Hoe zit dit nou precies? Lees mee, we leggen het je uit in dit blog!

27 sep. 2022 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top