Interieurdossier: Vintage en designInterieurdossier: Vintage en design
29 mrt. 2021·
Leestijd:

De Perzische tapijtjes en grootmoeders servies zijn tegenwoordig niet aan te slepen, alle kringloopwinkels worden leeggekocht. Maar hoe kun je vintage items leuk combineren met design? In deze blog vertellen wij waarom vintage en design een match made in heaven is én geven wij jou een aantal stylingtips.

Tweede kans

Dat een item voor je interieur tegenwoordig een tweede kans verdient, daar zijn we het inmiddels wel over uit. Huizen worden steeds vaker gevuld met tweedehands accessoires, vaak op de kop getikt in de kringloopwinkel of uit de collectie van oma. Deze items geven je woning meer karakter en sfeer.

Mix en match met mate

Door nieuwe design items te combineren met vintage, ontstaan er verassende combinaties. Het doseren van je vintage items is belangrijk. De kans is groot dat je in een kringloopwinkel als een ware verzamelaar aan de slag gaat. Begrijpelijk, alles is ook leuk! Een complete retro look maken kan natuurlijk, maar door juist de balans te zoeken in die twee stijlen creëer je iets unieks.

Kleuren en vormen

Door op zoek te gaan naar tegenhangers van retro, ontstaan verrassende creaties. Het is onwijs leuk om een super strakke design stoel in een hoek te zetten en een Scandinavisch dressoir te stylen met prachtige vintage vazen en kandelaren. Door als tegenhanger van de vintage items, gebruik te maken van grafische prints of kleuren, ontstaan verassende combinaties. Een kleur hoeft niet meteen een felle te zijn. Een frisse witte muur kan vaak al een prima tegenhanger zijn bij een retro meubel.

Tips

Vintage toepassen bij jou thuis? Met een paar kleine aanpassingen kun je jouw woning al helemaal eigen maken. Vintage kleuren zijn vaak warme en diepe kleuren. Vintage meubelen kenmerken zich door organische, geometrische en gebogen vormen. Deze kun je eenvoudig toepassen in je interieur door bijvoorbeeld een aantal meubels te vervangen door een vintage exemplaar. Een kastje met sierlijke pootjes of een stoere koperen spiegel geven een huis al snel uitstraling. Combineer een strakke keuken met een vintage lamp, of een moderne tafel met een paar vintage stoelen. Een paar kleine toevoegingen zorgen al voor een groot verschil in sfeer.

Kortom, de kunst van het toepassen van vintage zit hem in de combinatie. Je wilt waarschijnlijk niet het huis van je oma namaken, dus onthoud altijd: less is more.

Andere interessante nieuwsartikelen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top