Zo houd jij insecten écht buiten de deurZo houd jij insecten écht buiten de deur
28 jul. 2022·
Leestijd:

Zit jij ook graag in je tuin met een drankje als het zonnetje schijnt? Laat je dan ook wel eens de tuindeuren open, en baal je later als een stekker dat er hierdoor weer een paar insecten in je huis rondvliegen? Als we met het warme weer vaker naar buiten gaan en de ramen openzetten voor een frisse bries, is het wel zaak om alle insecten buiten de deur te houden. Met deze vijf tips houd jij insecten voortaan écht op afstand.

1. Horren

De meest effectieve manier om insecten buiten te houden, is door deuren en ramen te voorzien van horren. Zo kun jij je ramen wagenwijd openzetten en luchten; geen vliegje komt jouw huis binnen. Heb je al horren, maar komen er toch veel insecten binnendringen? Check dan even of er ook kieren of gaatjes in de muren zitten, vooral als je in een wat ouder huis woont. Kleinere insecten kunnen via deze weg gemakkelijk binnenkomen. Dicht deze kieren en gaatjes dan ook goed.

2. Citronella

  Echt een klassieker. Sterk ruikende kaarsen met citronella geur zijn in de zomermaanden natuurlijk niet uit je tuin weg te denken, maar ook in huis is het ideaal. De geur die vrijkomt zorgt ervoor dat een mug liever op afstand blijft.

  3. Azijn

   Hebben je ramen een schoonmaakbeurt nodig? Gebruik dan een scheutje azijn als schoonmaakmiddel. Vliegen hebben een grote hekel aan azijn. Als je ramen ruiken naar azijn, is de kans groot dat ze wegblijven. Ook kan het helpen een schaaltje azijn voor de deur neer te zetten.

   4. Kruiden

   Al gek geworden van de citronellageuren in en rondom je woning? Dan is deze tip wellicht iets voor jou. Er zijn kruiden en planten die insecten tegengaan, denk bijvoorbeeld aan basilicum. Dit kruid werkt heel effectief in de strijd tegen vliegen. Vliegen hebben een enorme hekel aan de geur van dit kruid. Ook lavendel ruikt heerlijk en is een prachtige plant, maar mieren kunnen dit niet verdragen. Een win-win situatie, toch?

   5. Een schoon huis

    Even stofzuigen, even een doekje over het aanrecht. Een schoon huis houdt insecten buiten de deur, zo simpel is het. Etensresten en vochtige ruimtes trekken ongedierte aan. Ruim je keuken direct op en laat geen voedsel achter. Stop alles bijvoorbeeld in een dichte verpakking of zet het direct terug in het keukenkastje.

    In de zomermaanden is het slim om je fruitmand niet te dicht bij deuren of ramen te zetten. Houd de luchtvochtigheid van je woning onder de vijftig procent. Stilstaand water en vochtige aarde (in je bloempotten bijvoorbeeld) trekken spinnen en muggen aan. Geef je planten dus niet meer water dan nodig is.

    Andere interessante nieuwsartikelen

    Verplichtingen van een verkoopmakelaar

    Wanneer je je huis wilt verkopen, schakel je een verkoopmakelaar in. Bij het verkopen van een huis komen veel verschillende zaken kijken. Daarom is het handig dat een professional je helpt bij dit proces. Een verkoopmakelaar is belangrijk, omdat hij of zij opkomt voor je belangen. Daarnaast heeft een verkoopmakelaar veel verplichtingen. In deze blog beschrijven we deze verplichtingen.

    24 mei 2024 Meer lezen

    Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

    Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

    26 mrt. 2024 Meer lezen

    Heerenveen
    Abe Lenstra boulevard 10
    8448 JB Heerenveen

    Leeuwarden (op afspraak)
    Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
    8914 BC Leeuwarden

    Back to top