9 leuke zomeruitjes met kinderen in Friesland9 leuke zomeruitjes met kinderen in Friesland
14 jul. 2022·
Leestijd:

Simmer yn Fryslân! Tijd voor ijsjes, zonnebrillen en slippers. Er is deze zomer van alles te doen en te ontdekken in onze mooie provincie. Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken voor een leuk uitje met de kinderen in de zomervakantie? Die hebben wij voor je! Of het nou stralend weer is of juist de hele dag regent, met deze ideeën hoeven jullie je geen seconde te vervelen.

Miniature People speurtocht door Leeuwarden

Door de hele binnenstad van Leeuwarden kun je kleine mensjes van het Miniature People project vinden. Een leuk uitje voor het hele gezin! Voor €2 kun je een routekaart met plattegrond aanschaffen. Anders zijn de mini-mensjes wel erg moeilijk te vinden..

Klimmen, springen en glijden in Sneek

Genieten van het mooie weer? Op naar Aquapark Sneek! Aan de rand van het Sneekermeer vind je dit leuke speelparadijs. Nog meer actie en sensatie? Dat kan zeker, want de waterki- en wakeboardbaan vind je hier ook. Natuurlijk ook erg leuk om naar te kijken als je het zelf niet aandurft.

In de voetsporen van Hielke en Sietse in Terherne

In Kameleondorp in Terherne komen de verhalen tot leven! Stap op de Kameleonboot voor een boottocht door de prachtige omgeving of ga naar het onbewoonde avontureneiland. Bij minder mooi weer kun je ook met de overdekte boot naar de Kameleonboerderij. Een leuk uitje voor jong en oud!

Oog in oog met reuzeninsecten in Tytsjerk

In Park Vijversburg zijn de rollen omgedraaid deze zomer. Jij bent zo klein als een insect en de insecten zijn zo groot als reuzen. Wauw, die mier heeft vijf ogen! En die krekel twee antennes! En daar staat een megawesp! Ben je een echte durfal en op zoek naar nog meer avontuur? Ga dan ook door de donkere grot zonder zaklamp en op ontdekkingsreis met een vlot in het waterlabyrint. En bekijk het park vanaf hoogte vanuit de kleurrijkste boomhut die je ooit hebt gezien!

Spelen en daarna ontspannen in Hemrik

Met drie verschillende touwbruggen, een klimboom en een dierenpad met uitgezaagde dieren kun je volop spelen en ontdekken in Speelbos Sparjebird. Je bent hier in de bossen van Beetsterzwaag, dus jullie kunnen ook een mooie wandeling maken in de omgeving. Plof daarna lekker neer bij Blokhut Sparjebird om te genieten van een lekker koud drankje.

Op safari in Feanwâlden

In de dierentuin van Sanjes Safari is het een echte beestenboel. Vogels, paarden, stokstaartjes, geitjes, neusberen… ze zijn overal om je heen! Daarnaast is er een speelpark met boten, auto’s en een trein en kun je klauteren in de klimtoren. Er is ook een indoor speelparadijs waar je eventueel kunt schuilen voor de regen.

Een ijsje halen bij IJsboerderij Boereiis in Akkrum

Een ijsje halen is altijd een feestje, maar al helemaal als het ijs wordt gemaakt van verse melk! Bij IJsboerderij Boeriis in Akkrum kun je zelfs een kijkje nemen bij de koeien in de stal. En daarna nog even spelen in de speeltuin!

Klimmen en klauteren in Burgum

Kan het jullie niet spectaculair genoeg? Dan is indoor- en outdoorpark Aventoer het perfecte uitje! Hier kun je onder andere klimmen in het klimpark, abseilen, lasergamen en van de tokkelbaan gaan. Voor de kinderen onder de 8 jaar is er een speciaal Junior klimpark. Hier kunnen jullie je de hele dag vermaken!

In de achtbaan in Appelscha

In Verkeers- en Attractiepark Duinen Zathe kunnen kinderen van alle leeftijden zich vermaken. Voor de allerkleinsten is er bijvoorbeeld een Indoor Apenkooi en Flying Heli. Grotere kinderen kunnen van de achtbaan en de wildwaterbaan! Daarnaast kun je ook nog een ritje maken op het verkeerscircuit. Ook leuk: de entreeprijzen zijn all-inclusive. Dat betekent dat je toegang hebt tot alle attracties en daarnaast onbeperkt friet, snacks, broodjes, waterijs en drinken kunt halen. Ideaal!

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top