Heeft mijn woning overwaarde?



Heeft mijn woning overwaarde?
06 mei 2020·
Leestijd:

Hier kun je gemakkelijk achter komen door een waardebepaling uit te laten voeren door een makelaar. Verwar een waardebepaling niet met een taxatierapport. Bij een taxatie wordt de waarde van de woning bepaald middels een rapport dat wordt opgesteld door een gecertificeerd taxateur. De taxateur neemt uitgebreid alle eigenschappen van de woning onder de loep en koppelt daar een waarde aan. Al deze waarden worden in een officieel rapport vastgelegd. Voor een taxatierapport betaal je gemiddeld tussen de 0,17 en 0,20 procent van de getaxeerde waarde.

Een waardebepaling zit iets anders in elkaar. Bij een waardebepaling wordt er door de makelaar een ruwe schatting afgegeven van de waarde van jouw woning. Een waardebepaling is een door de makelaar opgestelde verklaring waarin de totale oppervlakte van de woning en een vraagprijsadvies worden afgegeven. Een waardebepaling is dus veel minder uitgebreid dan een taxatierapport. Over het algemeen bieden makelaars een waardebepaling helemaal gratis aan. Jij kan er dus gratis achter komen of jouw woning overwaarde heeft. Dat klinkt toch als muziek in je oren?

Plan jouw gratis waardebepaling in!

Ondanks dat een waardebepaling een indicatie is, is het een perfecte manier om erachter te komen of je woning overwaarde heeft. Maar ook als je verhuisplannen voor de toekomst wilt gaan maken en je wilt weten hoe groots je dromen mogen zijn.

Wil jij gelijk een waardebepaling inplannen? Klik hier of bel met onze binnendienst medewerkers via 088 - 310 10 88 om een gratis waardebepaling in te plannen. Deze is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

20 mrt. 2024 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top