Vaker hypotheek voor uitzendkrachtenVaker hypotheek voor uitzendkrachten
06 nov. 2020·
Leestijd:

Sinds twee jaar is het voor uitzendkrachten mogelijk een hypotheek aan te vragen middels een perspectiefverklaring. Deze regel is vanaf heden versoepeld. Vanaf nu mag er een perspectiefverklaring opgesteld worden door een externe taxateur, waar dit voorheen alleen mocht door een interne taxateur.

Toekomstige mogelijkheden

Een perspectiefverklaring wordt door een uitzendbureau afgegeven aan de uitzendkracht wanneer deze minimaal 1 jaar via het uitzendbureau werkt. Dit hoeft niet bij dezelfde werkgever te zijn. In deze verklaring staat wat de toekomstige mogelijkheden zijn. Het heeft voor de geldverstrekkers dezelfde waarde als een werkgeversverklaring. Er wordt onder andere gekeken naar je werkervaring, je opleidingsniveau (inclusief afgeronde opleidingen) en jouw positie op de arbeidsmarkt. Daarnaast schrijf jij zelf een motivatie en wordt er gevraagd naar eventuele referenties en beoordelingen.

Externe taxateur

In het vervolg wordt de perspectiefverklaring dus ook opgesteld door een externe taxateur. Hiermee wordt het aantal uitzendondernemingen die een perspectiefverklaring kunnen afgeven groter. Automatisch maken de uitzendkrachten hierdoor meer kans op deze verklaring. De perspectiefverklaring loopt via Stichting Perspectiefverklaring. Via de website kun jij precies bekijken welke uitzendondernemingen een perspectiefverklaring mogen afgeven.

Houd er wel rekening mee dat de perspectiefverklaring geen garantie is op het verkrijgen van de hypotheek. Banken hanteren hiervoor hun eigen regels en bepalen uiteindelijk of- en hoeveel hypotheek je kunt krijgen.


Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top