Vaker hypotheek voor uitzendkrachtenVaker hypotheek voor uitzendkrachten
06 nov. 2020·
Leestijd:

Sinds twee jaar is het voor uitzendkrachten mogelijk een hypotheek aan te vragen middels een perspectiefverklaring. Deze regel is vanaf heden versoepeld. Vanaf nu mag er een perspectiefverklaring opgesteld worden door een externe taxateur, waar dit voorheen alleen mocht door een interne taxateur.

Toekomstige mogelijkheden

Een perspectiefverklaring wordt door een uitzendbureau afgegeven aan de uitzendkracht wanneer deze minimaal 1 jaar via het uitzendbureau werkt. Dit hoeft niet bij dezelfde werkgever te zijn. In deze verklaring staat wat de toekomstige mogelijkheden zijn. Het heeft voor de geldverstrekkers dezelfde waarde als een werkgeversverklaring. Er wordt onder andere gekeken naar je werkervaring, je opleidingsniveau (inclusief afgeronde opleidingen) en jouw positie op de arbeidsmarkt. Daarnaast schrijf jij zelf een motivatie en wordt er gevraagd naar eventuele referenties en beoordelingen.

Externe taxateur

In het vervolg wordt de perspectiefverklaring dus ook opgesteld door een externe taxateur. Hiermee wordt het aantal uitzendondernemingen die een perspectiefverklaring kunnen afgeven groter. Automatisch maken de uitzendkrachten hierdoor meer kans op deze verklaring. De perspectiefverklaring loopt via Stichting Perspectiefverklaring. Via de website kun jij precies bekijken welke uitzendondernemingen een perspectiefverklaring mogen afgeven.

Houd er wel rekening mee dat de perspectiefverklaring geen garantie is op het verkrijgen van de hypotheek. Banken hanteren hiervoor hun eigen regels en bepalen uiteindelijk of- en hoeveel hypotheek je kunt krijgen.


Andere interessante nieuwsartikelen

Checklist bezichtigingen

Heb jij je huis in de verkoop en komen er binnenkort bezichtigers langs? Dit kan veel spanning met zich meebrengen, omdat je denkt nog veel te moeten doen voordat er mensen in jouw huis rond kunnen lopen. Geen paniek! Wij hebben een handige checklist voor je. Als je deze stap voor stap doorloopt hoef jij nergens meer over in te zitten.

28 okt. 2022 Meer lezen

Kan ik vrijstelling krijgen op overdrachtsbelasting?

Als jij in Nederland een stuk grond of een pand koopt, krijg je te maken met overdrachtsbelasting. Ook als jij bepaalde rechten of aandelen koopt, betaal je overdrachtsbelasting. Overdrachtsbelasting is de belasting die je betaalt bij de overdracht van een woning. Deze bedraagt 2% van de aankoopwaarde. In sommige gevallen betaal je geen overdrachtsbelasting. We vertellen je graag hoe dat zit. Ontdek direct of jij het recht hebt op vrijstelling van de overdrachtsbelasting.

28 okt. 2022 Meer lezen

Hoe zit het nu precies met de bedenktijd?

Yes! Je hebt een woning gekocht of verkocht. Alle handtekeningen zijn onder het koopcontract gezet, er is dus voldaan aan het schriftelijkheidsvereiste. Toch is de koop nog niet helemaal definitief, want dankzij de wettelijke bedenktijd van drie dagen kan een koper na het tekenen, zonder opgaaf van reden, nog van het contract af. Hoe zit dit nou precies? Lees mee, we leggen het je uit in dit blog!

27 sep. 2022 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top