Verbeter je positie en word de beste koperJe koopkansen per direct vergroten?

Zo word jij de beste koper
29 apr. 2021·
Leestijd:

Een leuk huis vinden dat voldoet aan jouw woonwensen is al een hele opgave. Maar daarna wordt het pas echt spannend. Want hoe zorg je ervoor dat jij de koper wordt?

Verkopers hebben het momenteel voor het zeggen. Ze hebben de luxe positie dat ze kritisch kunnen zijn op potentiële kopers. Als je als koper niet snel kunt schakelen, maak je geen schijn van kans op dat leuke huis. Hoe versterk jij snel je positie als koper?

Per direct je koopkansen vergroten

  1. Verkoop eigen woning
  2. Voorbehoud financiering
  3. Verkennen huis & buurt
  4. Flexibiliteit aanvaarding
  5. Aankoopmakelaar

1. Eigen huis al verkocht?

Probleem: Als je je eigen huis nog moet verkopen, dalen jouw verkoopkansen met hoge snelheid naar het vriespunt. Als je niet snel kunt schakelen, gaat de woning hoogstwaarschijnlijk naar een ander.

Oplossing: Wil je in deze markt een huis kopen? Dan begint het met de verkoop van je eigen huis. Er zijn meerdere manieren waarop je zonder risico toch je huis kunt verkopen.

2. Financiering al geregeld?

Probleem: Als je niet zeker weet of je de woning kunt financieren, sta je 1-0 achter op degenen die dat wel weten. De verkoper kiest liever voor iemand die zeker weet dat hij het huis kan kopen.

Oplossing: Zorg dat je weet of je de woning zonder voorbehoud van financiering kunt kopen. Dit is een groot pluspunt als je een bod uitbrengt op een huis. Vraag het na bij je hypotheekadviseur voordat je een bod uitbrengt.

3. Omgeving van het huis live gecheckt?

Probleem: Steeds vaker stelt de verkopend makelaar de eis dat je de woning vooraf al hebt gezien. Met die eis wordt elke bieder een serieuze potentiële koper. De verkoper verkleint hiermee de kans dat jij afhaakt omdat de omgeving je bij nader inzien toch niet aanstaat.

Oplossing: Ga alvast bij de woning kijken en ontdek (lopend) de omgeving. Staat de buurt en het uitzicht je aan? Zijn er voorzieningen in de buurt die voor jou doorslaggevend zijn in je woonplezier?

4. Hoe flexibel ben je in de aanvaarding?

Probleem: Voor een verkoper kan het doorslaggevend zijn dat je de woning snel over kunt nemen. Of juist pas na een langere periode, omdat de verkoper zelf nog een ander huis moet kopen.

Oplossing: Zorg dat je je flexibel op kunt stellen in de aanvaardingstermijn, zodat dit geen struikelblok is. Dan kun je snel schakelen als het nodig is.

5. Neem je een aankoopmakelaar mee?

Probleem: Je kunt veel doen om je positie als koper te versterken. Als je alles op de checklist af kunt vinken, spring je ongetwijfeld uit boven de rest. Maar wat als je desondanks nog steeds achter het net vist? Of dat het steeds mis gaat bij de onderhandelingen?

Oplossing: Als je niet alleen eruit wilt springen maar ook vooraan wilt staan als dat ene huis te koop komt, dan doe je er verstandig aan om een aankoopmakelaar in te schakelen. Die behartigt alleen jouw belangen en stelt de juiste vragen aan de verkoper, waardoor je slagingskans verder toeneemt.

Tik jij alle boxen aan? Dan sta jij ijzersterk bij een volgende bieding!

Eerst nog je droomhuis vinden maar vis je steeds achter het net?

Verdubbel dan je kansen met onze twee gratis zoekservices.
Laat je woonwens achter en krijg toegang tot huizen die funda niet eens halen!

Voordelen gratis zoekservices

Vergroot jouw slagingskans als koper
met de aankoopmakelaar

Je positie verbetert direct met de aankoopmakelaar van FRYSK makelaars!

Als je het zeker wilt weten, versterk dan jouw positie als koper samen met onze deskundige NVM aankoopmakelaar. De eerste aankoopbezichtiging doen we bij FRYSK makelaars altijd gratis!

Plan een gratis aankoopadvies in

FRYSK de makelaars

Andere interessante nieuwsartikelen

Checklist bezichtigingen

Heb jij je huis in de verkoop en komen er binnenkort bezichtigers langs? Dit kan veel spanning met zich meebrengen, omdat je denkt nog veel te moeten doen voordat er mensen in jouw huis rond kunnen lopen. Geen paniek! Wij hebben een handige checklist voor je. Als je deze stap voor stap doorloopt hoef jij nergens meer over in te zitten.

28 okt. 2022 Meer lezen

Kan ik vrijstelling krijgen op overdrachtsbelasting?

Als jij in Nederland een stuk grond of een pand koopt, krijg je te maken met overdrachtsbelasting. Ook als jij bepaalde rechten of aandelen koopt, betaal je overdrachtsbelasting. Overdrachtsbelasting is de belasting die je betaalt bij de overdracht van een woning. Deze bedraagt 2% van de aankoopwaarde. In sommige gevallen betaal je geen overdrachtsbelasting. We vertellen je graag hoe dat zit. Ontdek direct of jij het recht hebt op vrijstelling van de overdrachtsbelasting.

28 okt. 2022 Meer lezen

Hoe zit het nu precies met de bedenktijd?

Yes! Je hebt een woning gekocht of verkocht. Alle handtekeningen zijn onder het koopcontract gezet, er is dus voldaan aan het schriftelijkheidsvereiste. Toch is de koop nog niet helemaal definitief, want dankzij de wettelijke bedenktijd van drie dagen kan een koper na het tekenen, zonder opgaaf van reden, nog van het contract af. Hoe zit dit nou precies? Lees mee, we leggen het je uit in dit blog!

27 sep. 2022 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top