Verbeter je positie en word de beste koperJe koopkansen per direct vergroten?

Zo word jij de beste koper
29 apr. 2021·
Leestijd:

Een leuk huis vinden dat voldoet aan jouw woonwensen is al een hele opgave. Maar daarna wordt het pas echt spannend. Want hoe zorg je ervoor dat jij de koper wordt?

Verkopers hebben het momenteel voor het zeggen. Ze hebben de luxe positie dat ze kritisch kunnen zijn op potentiële kopers. Als je als koper niet snel kunt schakelen, maak je geen schijn van kans op dat leuke huis. Hoe versterk jij snel je positie als koper?

Per direct je koopkansen vergroten

  1. Verkoop eigen woning
  2. Voorbehoud financiering
  3. Verkennen huis & buurt
  4. Flexibiliteit aanvaarding
  5. Aankoopmakelaar

1. Eigen huis al verkocht?

Probleem: Als je je eigen huis nog moet verkopen, dalen jouw verkoopkansen met hoge snelheid naar het vriespunt. Als je niet snel kunt schakelen, gaat de woning hoogstwaarschijnlijk naar een ander.

Oplossing: Wil je in deze markt een huis kopen? Dan begint het met de verkoop van je eigen huis. Er zijn meerdere manieren waarop je zonder risico toch je huis kunt verkopen.

2. Financiering al geregeld?

Probleem: Als je niet zeker weet of je de woning kunt financieren, sta je 1-0 achter op degenen die dat wel weten. De verkoper kiest liever voor iemand die zeker weet dat hij het huis kan kopen.

Oplossing: Zorg dat je weet of je de woning zonder voorbehoud van financiering kunt kopen. Dit is een groot pluspunt als je een bod uitbrengt op een huis. Vraag het na bij je hypotheekadviseur voordat je een bod uitbrengt.

3. Omgeving van het huis live gecheckt?

Probleem: Steeds vaker stelt de verkopend makelaar de eis dat je de woning vooraf al hebt gezien. Met die eis wordt elke bieder een serieuze potentiële koper. De verkoper verkleint hiermee de kans dat jij afhaakt omdat de omgeving je bij nader inzien toch niet aanstaat.

Oplossing: Ga alvast bij de woning kijken en ontdek (lopend) de omgeving. Staat de buurt en het uitzicht je aan? Zijn er voorzieningen in de buurt die voor jou doorslaggevend zijn in je woonplezier?

4. Hoe flexibel ben je in de aanvaarding?

Probleem: Voor een verkoper kan het doorslaggevend zijn dat je de woning snel over kunt nemen. Of juist pas na een langere periode, omdat de verkoper zelf nog een ander huis moet kopen.

Oplossing: Zorg dat je je flexibel op kunt stellen in de aanvaardingstermijn, zodat dit geen struikelblok is. Dan kun je snel schakelen als het nodig is.

5. Neem je een aankoopmakelaar mee?

Probleem: Je kunt veel doen om je positie als koper te versterken. Als je alles op de checklist af kunt vinken, spring je ongetwijfeld uit boven de rest. Maar wat als je desondanks nog steeds achter het net vist? Of dat het steeds mis gaat bij de onderhandelingen?

Oplossing: Als je niet alleen eruit wilt springen maar ook vooraan wilt staan als dat ene huis te koop komt, dan doe je er verstandig aan om een aankoopmakelaar in te schakelen. Die behartigt alleen jouw belangen en stelt de juiste vragen aan de verkoper, waardoor je slagingskans verder toeneemt.

Tik jij alle boxen aan? Dan sta jij ijzersterk bij een volgende bieding!

Eerst nog je droomhuis vinden maar vis je steeds achter het net?

Verdubbel dan je kansen met onze twee gratis zoekservices.
Laat je woonwens achter en krijg toegang tot huizen die funda niet eens halen!

Voordelen gratis zoekservices

Vergroot jouw slagingskans als koper
met de aankoopmakelaar

Je positie verbetert direct met de aankoopmakelaar van FRYSK makelaars!

Als je het zeker wilt weten, versterk dan jouw positie als koper samen met onze deskundige NVM aankoopmakelaar. De eerste aankoopbezichtiging doen we bij FRYSK makelaars altijd gratis!

Plan een gratis aankoopadvies in

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top