Verbeter je positie en word de beste koper


Je koopkansen per direct vergroten?

Zo word jij de beste koper
29 apr. 2021·
Leestijd:

Een leuk huis vinden dat voldoet aan jouw woonwensen is al een hele opgave. Maar daarna wordt het pas echt spannend. Want hoe zorg je ervoor dat jij de koper wordt?

Verkopers hebben het momenteel voor het zeggen. Ze hebben de luxe positie dat ze kritisch kunnen zijn op potentiële kopers. Als je als koper niet snel kunt schakelen, maak je geen schijn van kans op dat leuke huis. Hoe versterk jij snel je positie als koper?

Per direct je koopkansen vergroten

  1. Verkoop eigen woning
  2. Voorbehoud financiering
  3. Verkennen huis & buurt
  4. Flexibiliteit aanvaarding
  5. Aankoopmakelaar

1. Eigen huis al verkocht?

Probleem: Als je je eigen huis nog moet verkopen, dalen jouw verkoopkansen met hoge snelheid naar het vriespunt. Als je niet snel kunt schakelen, gaat de woning hoogstwaarschijnlijk naar een ander.

Oplossing: Wil je in deze markt een huis kopen? Dan begint het met de verkoop van je eigen huis. Er zijn meerdere manieren waarop je zonder risico toch je huis kunt verkopen.

2. Financiering al geregeld?

Probleem: Als je niet zeker weet of je de woning kunt financieren, sta je 1-0 achter op degenen die dat wel weten. De verkoper kiest liever voor iemand die zeker weet dat hij het huis kan kopen.

Oplossing: Zorg dat je weet of je de woning zonder voorbehoud van financiering kunt kopen. Dit is een groot pluspunt als je een bod uitbrengt op een huis. Vraag het na bij je hypotheekadviseur voordat je een bod uitbrengt.

3. Omgeving van het huis live gecheckt?

Probleem: Steeds vaker stelt de verkopend makelaar de eis dat je de woning vooraf al hebt gezien. Met die eis wordt elke bieder een serieuze potentiële koper. De verkoper verkleint hiermee de kans dat jij afhaakt omdat de omgeving je bij nader inzien toch niet aanstaat.

Oplossing: Ga alvast bij de woning kijken en ontdek (lopend) de omgeving. Staat de buurt en het uitzicht je aan? Zijn er voorzieningen in de buurt die voor jou doorslaggevend zijn in je woonplezier?

4. Hoe flexibel ben je in de aanvaarding?

Probleem: Voor een verkoper kan het doorslaggevend zijn dat je de woning snel over kunt nemen. Of juist pas na een langere periode, omdat de verkoper zelf nog een ander huis moet kopen.

Oplossing: Zorg dat je je flexibel op kunt stellen in de aanvaardingstermijn, zodat dit geen struikelblok is. Dan kun je snel schakelen als het nodig is.

5. Neem je een aankoopmakelaar mee?

Probleem: Je kunt veel doen om je positie als koper te versterken. Als je alles op de checklist af kunt vinken, spring je ongetwijfeld uit boven de rest. Maar wat als je desondanks nog steeds achter het net vist? Of dat het steeds mis gaat bij de onderhandelingen?

Oplossing: Als je niet alleen eruit wilt springen maar ook vooraan wilt staan als dat ene huis te koop komt, dan doe je er verstandig aan om een aankoopmakelaar in te schakelen. Die behartigt alleen jouw belangen en stelt de juiste vragen aan de verkoper, waardoor je slagingskans verder toeneemt.

Tik jij alle boxen aan? Dan sta jij ijzersterk bij een volgende bieding!

Eerst nog je droomhuis vinden maar vis je steeds achter het net?

Verdubbel dan je kansen met onze twee gratis zoekservices.
Laat je woonwens achter en krijg toegang tot huizen die funda niet eens halen!

Voordelen gratis zoekservices

Vergroot jouw slagingskans als koper
met de aankoopmakelaar

Je positie verbetert direct met de aankoopmakelaar van FRYSK makelaars!

Als je het zeker wilt weten, versterk dan jouw positie als koper samen met onze deskundige NVM aankoopmakelaar. De eerste aankoopbezichtiging doen we bij FRYSK makelaars altijd gratis!

Plan een gratis aankoopadvies in

Makelaars

Andere interessante nieuwsartikelen

Hoe kom je als starter aan een woning?

Voor de eerste keer een huis kopen is spannend en lastig. Helaas helpt de huidige huizenmarkt ook niet echt mee. Als starter komt er heel wat op je af tijdens het zoeken van een huis. Bepaalde termen waar je nog nooit van hebt gehoord, bieders met meer ervaring in de huizenmarkt en allerlei zaken die geregeld moeten worden. Wil jij voorbereid de markt in gaan? Lees dan deze blog.

12 jan. 2022 Meer lezen

Courtage O.B.V. percentage verkoopprijs versus vast tarief

Aan het inschakelen van een makelaar zitten altijd kosten verbonden. Het is verstandig je hierover te laten informeren, want het gaat niet over een klein bedrag. Als je kiest voor een makelaar, dan staan daar makelaarskosten tegenover, ook wel courtage genoemd. Vaak wordt de courtage bepaald op basis van een percentage van de koopsom, maar een vast bedrag afspreken mag ook. Makelaars werken met een vast tarief of courtage op basis van een percentage. Wat zijn de grootste verschillen en wat is voordeliger?

05 jan. 2022 Meer lezen

5 meest voorkomende denkfouten tijdens een bezichtiging

Je hebt al een tijd een huis op het oog en wilt deze nu gaan bezichtigen. Wees alert dat er een aantal psychologische denkfouten je eerste indruk, én dus je besluit, kunnen beïnvloeden. Krijg inzicht in de 5 meest voorkomende denkfouten wanneer je een huis bekijkt. En vermijd deze valkuilen met onze tips!

23 dec. 2021 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct online