5 tips tegen inbraak tijdens jouw vakantie


5 tips tegen inbraak tijdens jouw vakantie
20 jul. 2020·
Leestijd:

1. Social media

Dat jij je afwezigheid van dag tot dag niet op social media deelt is inmiddels een open deur. Toch gebeurt het nog dat vakantiefoto’s gedeeld worden met de hele wereld. Wil je toch graag je vrienden jaloers maken met mooie foto’s van blauwe luchten of prachtige zandstranden, zorg dan dat deze alleen zichtbaar zijn voor je vrienden en plaats ze niet openbaar. Check dus altijd je privacy-instellingen voordat je iets online zet.

2. Schakel je buren/vrienden in

Vertel je buren/vrienden dat je met vakantie bent en vraag of zij een oogje in het zeil willen houden. Vraag ook of ze de post willen doen zodat er geen grote stapel post achter de deur blijft liggen of uit de brievenbus steekt. Hebben je buren twee auto's? Wellicht willen zij 1 auto bij jullie op de oprit zetten. Zo lijkt het alsof jullie thuis zijn. Uiteraard kun je dit ook voor je buren/vrienden doen als zij op vakantie zijn. Zo help je elkaar

3. Zichtbaarheid

Zorg dat de ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Huizen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak! Een PKVW-erkend bedrijf kan u helpen uw huis veiliger te maken. Zoals met goed hang- en sluitwerk, rookmelder of goede verlichting in de buurt.

Laat daarnaast je huis niet te opgeruimd achter, maar zorg ervoor dat je huis een bewoonde indruk achterlaat. Leg bijvoorbeeld de krant of een magazine op tafel. Ook kun je een tijdschakelaar instellen, waarmee een paar lampen af en toe aan gaan. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn

4. Opruimen

Ondanks dat jij je huis een bewoonde indruk geeft, is het wel van belang dat jij kostbare spullen opbergt. Verstop ook vooral geen sleutels onder de deurmat of in de bloempot achter in de tuin. Gegarandeerd dat inbrekers hier eerst naar op zoek gaan.

5. Moderne technologie

Schakel de GPS functie in op je mobiele telefoon, tablet en desktop. Bij Apple toestellen is dit de applicatie 'zoek mijn Iphone'. Zo kunnen jouw waardevolle apparaten getraceerd worden. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld buitenverlichting met een sensor. Dit schrikt inbrekers geheid af.

Met deze tips kun jij volop genieten van een onbezorgde vakantie!

Andere interessante nieuwsartikelen

Interieurdossier: Binnenkijken - hoe style je de vensterbank?

De vensterbank is een echte blikvanger. Het is letterlijk het eerste wat je ziet vanaf als je bij iemand naar binnen kijkt. Stiekem gluren we allemaal wel eens naar het interieur van een ander. De vensterbank is eigenlijk het visitekaartje van het huis. Bij de één is het een plantenjungle, bij de ander een kale aangelegenheid. Hoe style je de vensterbank op een manier zodat die past bij jouw huis? Wij geven je graag wat tips en inspiratie mee!

24 feb. 2021 Meer lezen

Verschil waardebepaling, waarde indicatie en taxatie

Bij het verkopen van je woning komen verschillende zaken om de hoek kijken. Het is begrijpelijk dat er in dit proces vragen opspelen. Een voorbeeld hiervan is het verschil tussen een waardebepaling, waarde indicatie en taxatie. Want alle drie bepalen de waarde, toch? Dat klopt in zekere zin. In de verschillende stadia van het (ver)kopen van een huis zijn verschillende documenten van toepassing. Wij leggen ze graag even uit, zodat jij weet op welke manier je kunt bepalen hoeveel je huis waard is.

24 feb. 2021 Meer lezen

Huizenmarkt 2021 volop in beweging

Ondanks de corona maatregelen van eerder dit jaar blijft de huizenmarkt volop in beweging. Zo zijn er ten opzichte van het begin van vorig jaar al veel meer bezichtigingen gepland. Benieuwd welke trends er nog meer een grote rol spelen op de huizenmarkt 2021? We vertellen je er graag meer over.

24 feb. 2021 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken eenvoudig de geschatte waarde van jouw huis!

Bereken