5 tips tegen inbraak tijdens jouw vakantie


5 tips tegen inbraak tijdens jouw vakantie
20 jul. 2020·
Leestijd:

1. Social media

Dat jij je afwezigheid van dag tot dag niet op social media deelt is inmiddels een open deur. Toch gebeurt het nog dat vakantiefoto’s gedeeld worden met de hele wereld. Wil je toch graag je vrienden jaloers maken met mooie foto’s van blauwe luchten of prachtige zandstranden, zorg dan dat deze alleen zichtbaar zijn voor je vrienden en plaats ze niet openbaar. Check dus altijd je privacy-instellingen voordat je iets online zet.

2. Schakel je buren/vrienden in

Vertel je buren/vrienden dat je met vakantie bent en vraag of zij een oogje in het zeil willen houden. Vraag ook of ze de post willen doen zodat er geen grote stapel post achter de deur blijft liggen of uit de brievenbus steekt. Hebben je buren twee auto's? Wellicht willen zij 1 auto bij jullie op de oprit zetten. Zo lijkt het alsof jullie thuis zijn. Uiteraard kun je dit ook voor je buren/vrienden doen als zij op vakantie zijn. Zo help je elkaar

3. Zichtbaarheid

Zorg dat de ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Huizen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak! Een PKVW-erkend bedrijf kan u helpen uw huis veiliger te maken. Zoals met goed hang- en sluitwerk, rookmelder of goede verlichting in de buurt.

Laat daarnaast je huis niet te opgeruimd achter, maar zorg ervoor dat je huis een bewoonde indruk achterlaat. Leg bijvoorbeeld de krant of een magazine op tafel. Ook kun je een tijdschakelaar instellen, waarmee een paar lampen af en toe aan gaan. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn

4. Opruimen

Ondanks dat jij je huis een bewoonde indruk geeft, is het wel van belang dat jij kostbare spullen opbergt. Verstop ook vooral geen sleutels onder de deurmat of in de bloempot achter in de tuin. Gegarandeerd dat inbrekers hier eerst naar op zoek gaan.

5. Moderne technologie

Schakel de GPS functie in op je mobiele telefoon, tablet en desktop. Bij Apple toestellen is dit de applicatie 'zoek mijn Iphone'. Zo kunnen jouw waardevolle apparaten getraceerd worden. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld buitenverlichting met een sensor. Dit schrikt inbrekers geheid af.

Met deze tips kun jij volop genieten van een onbezorgde vakantie!

Andere interessante nieuwsartikelen

Risico's lage rente

De hypotheekrente is historisch laag. Wil je binnenkort een huis kopen en een hypotheek afsluiten, dan is dat natuurlijk ideaal. Toch brengt de lage hypotheekrente ook risico’s met zich mee. Wat zijn deze risico’s en wat merk je hiervan in je dagelijks leven?


24 sep. 2021 Meer lezen

Kunnen jouw maandlasten omlaag?

Met de stijgende huizenprijzen, is de kans groot dat ook jouw woning in waarde is gestegen. Hierdoor wijzigt de verhouding tussen je hypotheekschuld en de waarde van je woning. Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor een lagere hypotheekrente en dus lagere maandlasten. Wie wil dat nou niet?

24 sep. 2021 Meer lezen

Interieurdossier: Top 5 interieuraccounts voor inspiratie

De herfst is weer begonnen! Een perfect seizoen om je huis om te toveren tot een gezellige, knusse en sfeervolle plek. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes, gezellige kussentjes of warme plaids. Instagram is dé plek om inspiratie op te doen. Omdat er veel verschillende interieuraccounts te vinden zijn op Instagram, laten wij jou graag onze top 5 zien.

23 sep. 2021 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct