5 tips tegen inbraak tijdens jouw vakantie


5 tips tegen inbraak tijdens jouw vakantie
20 jul. 2020·
Leestijd:

1. Social media

Dat jij je afwezigheid van dag tot dag niet op social media deelt is inmiddels een open deur. Toch gebeurt het nog dat vakantiefoto’s gedeeld worden met de hele wereld. Wil je toch graag je vrienden jaloers maken met mooie foto’s van blauwe luchten of prachtige zandstranden, zorg dan dat deze alleen zichtbaar zijn voor je vrienden en plaats ze niet openbaar. Check dus altijd je privacy-instellingen voordat je iets online zet.

2. Schakel je buren/vrienden in

Vertel je buren/vrienden dat je met vakantie bent en vraag of zij een oogje in het zeil willen houden. Vraag ook of ze de post willen doen zodat er geen grote stapel post achter de deur blijft liggen of uit de brievenbus steekt. Hebben je buren twee auto's? Wellicht willen zij 1 auto bij jullie op de oprit zetten. Zo lijkt het alsof jullie thuis zijn. Uiteraard kun je dit ook voor je buren/vrienden doen als zij op vakantie zijn. Zo help je elkaar

3. Zichtbaarheid

Zorg dat de ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Huizen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak! Een PKVW-erkend bedrijf kan u helpen uw huis veiliger te maken. Zoals met goed hang- en sluitwerk, rookmelder of goede verlichting in de buurt.

Laat daarnaast je huis niet te opgeruimd achter, maar zorg ervoor dat je huis een bewoonde indruk achterlaat. Leg bijvoorbeeld de krant of een magazine op tafel. Ook kun je een tijdschakelaar instellen, waarmee een paar lampen af en toe aan gaan. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn

4. Opruimen

Ondanks dat jij je huis een bewoonde indruk geeft, is het wel van belang dat jij kostbare spullen opbergt. Verstop ook vooral geen sleutels onder de deurmat of in de bloempot achter in de tuin. Gegarandeerd dat inbrekers hier eerst naar op zoek gaan.

5. Moderne technologie

Schakel de GPS functie in op je mobiele telefoon, tablet en desktop. Bij Apple toestellen is dit de applicatie 'zoek mijn Iphone'. Zo kunnen jouw waardevolle apparaten getraceerd worden. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld buitenverlichting met een sensor. Dit schrikt inbrekers geheid af.

Met deze tips kun jij volop genieten van een onbezorgde vakantie!

Andere interessante nieuwsartikelen

Alles over het taxatierapport

Wie heeft een taxatierapport nodig bij de verkoop van een woning? En hoe zit het bij de aankoop van een woning? Wanneer je een taxatierapport nodig hebt, hangt af van de situatie. We geven je graag antwoord op deze vragen en meer belangrijke informatie over het taxatierapport.

02 jun. 2021 Meer lezen

Ik heb een woning gekocht: wat moet ik regelen?

Het is je gelukt om een huis te kopen! Dat betekent wel dat je nu een aantal zaken moet gaan regelen. Tijd om een planning te maken, want de volgorde van de dingen die je moet regelen is van belang. Wij zijn voor verhuizen zonder stress, daarom hebben we alvast een to do list voor je gemaakt. Zodra je bod is geaccepteerd, kan je met deze punten aan de slag.

02 jun. 2021 Meer lezen

Tuintips: alles wat je moet weten over het onderhoud van je tuin in juni

Een tuin onderhouden is absoluut niet moeilijk, als je maar weet wat je in welk jaargetij moet doen. Dit kan namelijk veel verschil maken in het uiterlijk van jouw tuin. Wist je bijvoorbeeld dat je een heg moet snoeien vóór 21 juni? Wil je weten wat je nog meer moet doen rond deze datum en waarom? We hebben de belangrijkste tips voor je verzameld. Van het onderhouden van je gazon tot het verlengen van de bloei, met de onderstaande how to’s staat jouw tuin er deze zomer weer stralend bij!

02 jun. 2021 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct