5 tips tegen inbraak tijdens jouw vakantie5 tips tegen inbraak tijdens jouw vakantie
22 jul. 2022·
Leestijd:

Voor inbrekers breekt de drukste periode van het jaar aan. Voor hen de uitgelezen kans om in andermans huis rond te neuzen. FRYSK geeft je 5 tips om het inbrekers een stuk moeilijker te maken.

1. Social media

Dat jij je afwezigheid van dag tot dag niet op social media deelt is inmiddels een open deur. Toch gebeurt het nog dat vakantiefoto’s gedeeld worden met de hele wereld. Wil je toch graag je vrienden jaloers maken met mooie foto’s van blauwe luchten of prachtige zandstranden, zorg dan dat deze alleen zichtbaar zijn voor je vrienden en plaats ze niet openbaar. Check dus altijd je privacy-instellingen voordat je iets online zet.

2. Schakel je buren/vrienden in

Vertel je buren/vrienden dat je met vakantie bent en vraag of zij een oogje in het zeil willen houden. Vraag ook of ze de post willen doen zodat er geen grote stapel post achter de deur blijft liggen of uit de brievenbus steekt. Hebben je buren twee auto's? Wellicht willen zij 1 auto bij jullie op de oprit zetten. Zo lijkt het alsof jullie thuis zijn. Uiteraard kun je dit ook voor je buren/vrienden doen als zij op vakantie zijn. Zo help je elkaar

3. Zichtbaarheid

Zorg dat de ramen en deuren goed zijn afgesloten. Goede sloten zijn hierbij natuurlijk van belang. Huizen met het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben tot 90% minder kans op een geslaagde inbraak! Een PKVW-erkend bedrijf kan u helpen uw huis veiliger te maken. Zoals met goed hang- en sluitwerk, rookmelder of goede verlichting in de buurt.

Laat daarnaast je huis niet te opgeruimd achter, maar zorg ervoor dat je huis een bewoonde indruk achterlaat. Leg bijvoorbeeld de krant of een magazine op tafel. Ook kun je een tijdschakelaar instellen, waarmee een paar lampen af en toe aan gaan. Zo lijkt het alsof er mensen thuis zijn

4. Opruimen

Ondanks dat jij je huis een bewoonde indruk geeft, is het wel van belang dat jij kostbare spullen opbergt. Verstop ook vooral geen sleutels onder de deurmat of in de bloempot achter in de tuin. Gegarandeerd dat inbrekers hier eerst naar op zoek gaan.

5. Moderne technologie

Schakel de GPS functie in op je mobiele telefoon, tablet en desktop. Bij Apple toestellen is dit de applicatie 'zoek mijn Iphone'. Zo kunnen jouw waardevolle apparaten getraceerd worden. Denk daarnaast aan bijvoorbeeld buitenverlichting met een sensor. Dit schrikt inbrekers geheid af.

Met deze tips kun jij volop genieten van een onbezorgde vakantie!

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top