Interieurdossier: badkamertrends 2021


Interieurdossier: badkamertrends 2021
01 feb. 2021·
Leestijd:

Dark mode

Waar voorheen alles in de badkamer wit moest, maken de witte tegels, vloeren en plafonds nu plaats voor donkere tinten. De donkere sfeer die gecreëerd worden, geven een gevoel van geborgenheid. Vind je een donkere badkamer net iets te spannend? Dat begrijpen wij goed. Er komen nog zat trends aan die misschien beter bij je passen. Voor de echte durfals, een linkje donkere verf kan toch geen kwaad?

Guess who's back

Retro is weer helemaal terug van weggeweest. Retro deed een tijdje terug al zijn intrede met mooie retro kranen, spiegels en meubelstukken. Nu zie je de retrostijl ook terugkomen in tegels en pasteltinten. Denk aan lila, paars of oud-roze in combinatie met modern design. Wij zijn er gek op! Jullie ook?

Groen, groener, groenst

Dat groen een enorme trendkleur is in badkamers, dat wisten wij al. Planten spelen steeds een belangrijkere rol in het interieur, en daarmee ook binnen het interieur van de badkamer. Groen geeft een gevoel van leven, rust en gezondheid. Deze kleur komt niet alleen terug in planten in badkamers, maar ook in de tegels. Als je je uitleeft kun je een oase van rust creëren met een botanische sfeer. Let bij de aanschaf van planten wel op of deze goed tegen het klimaat kunnen van de badkamer. In de badkamer is weinig zonlicht en is het vaak vochtig.

Gebruik van materialen

Materialen afkomstig uit de natuur mogen tegenwoordig niet meer ontbreken. Denk vooral aan materialen als hout. Dit kan terugkomen in de meubels, maar ook in wandpanelen of houtlook tegels. Deze worden tegenwoordig vaak gelegd in een visgraatpatroon. Met accessoires van natuurlijk materialen zorg je dat de badkamer een warme uitstraling heeft.

Ook de wat zwaardere materialen komen terug in het interieur. Denk aan de betonlook, deze is bijna niet meer weg te denken. Het geeft de badkamer een stoere look. Je kunt de betonlook goed combineren met gekleurde kranen, zoals zwart, goud of koper.

Tegels in de mix

Een creatieve trend is de mix en match van diverse tegels. Je kunt tegels in de meest retro of gaafste groene kleuren plaatsen, maar ook een mix in vormen en structuur is mogelijk. Durf verschillende stijlen te gebruiken. Momenteel zijn de marmerlook, de hexagon- en de metrotegels helemaal in.

Leuk is dat je veel van deze trends met elkaar kunt mixen. Op die manier creëer je je eigen, unieke sfeer die jouw badkamer eigen maakt. Wat is jouw favoriete stijl? Volop inspiratie vind je op Pinterest.

Andere interessante nieuwsartikelen

Alles over het taxatierapport

Wie heeft een taxatierapport nodig bij de verkoop van een woning? En hoe zit het bij de aankoop van een woning? Wanneer je een taxatierapport nodig hebt, hangt af van de situatie. We geven je graag antwoord op deze vragen en meer belangrijke informatie over het taxatierapport.

02 jun. 2021 Meer lezen

Ik heb een woning gekocht: wat moet ik regelen?

Het is je gelukt om een huis te kopen! Dat betekent wel dat je nu een aantal zaken moet gaan regelen. Tijd om een planning te maken, want de volgorde van de dingen die je moet regelen is van belang. Wij zijn voor verhuizen zonder stress, daarom hebben we alvast een to do list voor je gemaakt. Zodra je bod is geaccepteerd, kan je met deze punten aan de slag.

02 jun. 2021 Meer lezen

Tuintips: alles wat je moet weten over het onderhoud van je tuin in juni

Een tuin onderhouden is absoluut niet moeilijk, als je maar weet wat je in welk jaargetij moet doen. Dit kan namelijk veel verschil maken in het uiterlijk van jouw tuin. Wist je bijvoorbeeld dat je een heg moet snoeien vóór 21 juni? Wil je weten wat je nog meer moet doen rond deze datum en waarom? We hebben de belangrijkste tips voor je verzameld. Van het onderhouden van je gazon tot het verlengen van de bloei, met de onderstaande how to’s staat jouw tuin er deze zomer weer stralend bij!

02 jun. 2021 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct