Interieurdossier: badkamertrends 2021Interieurdossier: badkamertrends 2021
01 feb. 2021·
Leestijd:

Dark mode

Waar voorheen alles in de badkamer wit moest, maken de witte tegels, vloeren en plafonds nu plaats voor donkere tinten. De donkere sfeer die gecreëerd worden, geven een gevoel van geborgenheid. Vind je een donkere badkamer net iets te spannend? Dat begrijpen wij goed. Er komen nog zat trends aan die misschien beter bij je passen. Voor de echte durfals, een linkje donkere verf kan toch geen kwaad?

Guess who's back

Retro is weer helemaal terug van weggeweest. Retro deed een tijdje terug al zijn intrede met mooie retro kranen, spiegels en meubelstukken. Nu zie je de retrostijl ook terugkomen in tegels en pasteltinten. Denk aan lila, paars of oud-roze in combinatie met modern design. Wij zijn er gek op! Jullie ook?

Groen, groener, groenst

Dat groen een enorme trendkleur is in badkamers, dat wisten wij al. Planten spelen steeds een belangrijkere rol in het interieur, en daarmee ook binnen het interieur van de badkamer. Groen geeft een gevoel van leven, rust en gezondheid. Deze kleur komt niet alleen terug in planten in badkamers, maar ook in de tegels. Als je je uitleeft kun je een oase van rust creëren met een botanische sfeer. Let bij de aanschaf van planten wel op of deze goed tegen het klimaat kunnen van de badkamer. In de badkamer is weinig zonlicht en is het vaak vochtig.

Gebruik van materialen

Materialen afkomstig uit de natuur mogen tegenwoordig niet meer ontbreken. Denk vooral aan materialen als hout. Dit kan terugkomen in de meubels, maar ook in wandpanelen of houtlook tegels. Deze worden tegenwoordig vaak gelegd in een visgraatpatroon. Met accessoires van natuurlijk materialen zorg je dat de badkamer een warme uitstraling heeft.

Ook de wat zwaardere materialen komen terug in het interieur. Denk aan de betonlook, deze is bijna niet meer weg te denken. Het geeft de badkamer een stoere look. Je kunt de betonlook goed combineren met gekleurde kranen, zoals zwart, goud of koper.

Tegels in de mix

Een creatieve trend is de mix en match van diverse tegels. Je kunt tegels in de meest retro of gaafste groene kleuren plaatsen, maar ook een mix in vormen en structuur is mogelijk. Durf verschillende stijlen te gebruiken. Momenteel zijn de marmerlook, de hexagon- en de metrotegels helemaal in.

Leuk is dat je veel van deze trends met elkaar kunt mixen. Op die manier creëer je je eigen, unieke sfeer die jouw badkamer eigen maakt. Wat is jouw favoriete stijl? Volop inspiratie vind je op Pinterest.

Andere interessante nieuwsartikelen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top