Interieurdossier: badkamertrends 2021


Interieurdossier: badkamertrends 2021
01 feb. 2021·
Leestijd:

Dark mode

Waar voorheen alles in de badkamer wit moest, maken de witte tegels, vloeren en plafonds nu plaats voor donkere tinten. De donkere sfeer die gecreëerd worden, geven een gevoel van geborgenheid. Vind je een donkere badkamer net iets te spannend? Dat begrijpen wij goed. Er komen nog zat trends aan die misschien beter bij je passen. Voor de echte durfals, een linkje donkere verf kan toch geen kwaad?

Guess who's back

Retro is weer helemaal terug van weggeweest. Retro deed een tijdje terug al zijn intrede met mooie retro kranen, spiegels en meubelstukken. Nu zie je de retrostijl ook terugkomen in tegels en pasteltinten. Denk aan lila, paars of oud-roze in combinatie met modern design. Wij zijn er gek op! Jullie ook?

Groen, groener, groenst

Dat groen een enorme trendkleur is in badkamers, dat wisten wij al. Planten spelen steeds een belangrijkere rol in het interieur, en daarmee ook binnen het interieur van de badkamer. Groen geeft een gevoel van leven, rust en gezondheid. Deze kleur komt niet alleen terug in planten in badkamers, maar ook in de tegels. Als je je uitleeft kun je een oase van rust creëren met een botanische sfeer. Let bij de aanschaf van planten wel op of deze goed tegen het klimaat kunnen van de badkamer. In de badkamer is weinig zonlicht en is het vaak vochtig.

Gebruik van materialen

Materialen afkomstig uit de natuur mogen tegenwoordig niet meer ontbreken. Denk vooral aan materialen als hout. Dit kan terugkomen in de meubels, maar ook in wandpanelen of houtlook tegels. Deze worden tegenwoordig vaak gelegd in een visgraatpatroon. Met accessoires van natuurlijk materialen zorg je dat de badkamer een warme uitstraling heeft.

Ook de wat zwaardere materialen komen terug in het interieur. Denk aan de betonlook, deze is bijna niet meer weg te denken. Het geeft de badkamer een stoere look. Je kunt de betonlook goed combineren met gekleurde kranen, zoals zwart, goud of koper.

Tegels in de mix

Een creatieve trend is de mix en match van diverse tegels. Je kunt tegels in de meest retro of gaafste groene kleuren plaatsen, maar ook een mix in vormen en structuur is mogelijk. Durf verschillende stijlen te gebruiken. Momenteel zijn de marmerlook, de hexagon- en de metrotegels helemaal in.

Leuk is dat je veel van deze trends met elkaar kunt mixen. Op die manier creëer je je eigen, unieke sfeer die jouw badkamer eigen maakt. Wat is jouw favoriete stijl? Volop inspiratie vind je op Pinterest.

Andere interessante nieuwsartikelen

Risico's lage rente

De hypotheekrente is historisch laag. Wil je binnenkort een huis kopen en een hypotheek afsluiten, dan is dat natuurlijk ideaal. Toch brengt de lage hypotheekrente ook risico’s met zich mee. Wat zijn deze risico’s en wat merk je hiervan in je dagelijks leven?


24 sep. 2021 Meer lezen

Kunnen jouw maandlasten omlaag?

Met de stijgende huizenprijzen, is de kans groot dat ook jouw woning in waarde is gestegen. Hierdoor wijzigt de verhouding tussen je hypotheekschuld en de waarde van je woning. Het is mogelijk dat je in aanmerking komt voor een lagere hypotheekrente en dus lagere maandlasten. Wie wil dat nou niet?

24 sep. 2021 Meer lezen

Interieurdossier: Top 5 interieuraccounts voor inspiratie

De herfst is weer begonnen! Een perfect seizoen om je huis om te toveren tot een gezellige, knusse en sfeervolle plek. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes, gezellige kussentjes of warme plaids. Instagram is dé plek om inspiratie op te doen. Omdat er veel verschillende interieuraccounts te vinden zijn op Instagram, laten wij jou graag onze top 5 zien.

23 sep. 2021 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top

Wat is mijn huis waard?

Bereken direct