Is het slim om je huis te verkopen in de zomer?Is het slim om je huis te verkopen in de zomer?
16 jun. 2022·
Leestijd:

Geregeld krijgen wij de vraag: 'Is het verstandig om mijn huis te verkopen in de zomer of zomervakantie?' Wij zeggen altijd vol overtuiging 'ja!'. Waarom? Dat leggen wij graag uit!

Mooiste seizoen van het jaar

Je tuin en de omgeving is op z'n mooist in de zomermaanden. De foto's van jouw interieur en exterieur kunnen bijna niet mooier! De zomerbloemen geven de foto mooie kleuren en het zonnetje schittert prachtig door jouw woonkamer. Wie wordt daar nu niet enthousiast van?

Niet iedereen is op vakantie

Je denkt misschien dat veel mensen op vakantie zijn in de zomer en dat ze daarom geen tijd hebben voor bezichtigingen, maar dat valt best mee! Uit onderzoek blijkt dat 20% van de mensen tegelijkertijd op vakantie zijn. De rest is gewoon thuis of aan het werk! Daarnaast gaan stellen zonder kinderen juist vaak net voor of net na de zomervakantie op vakantie. Is dit de doelgroep die op jouw woning af komt? Dan is dit al helemaal geen probleem.

Minder concurrentie

Een onterechte aanname is dat je je huis in de zomer beter niet te koop kan zetten. Als andere mensen dit dus niet doen, betekent het minder concurrentie qua woningaanbod. Jouw woning valt dus des te meer op!

Tijd voor rondleidingen

In de zomervakantie is er tijd genoeg om rondleidingen in te plannen, want veel mensen zijn vrij. Bovendien is nog een ander voordeel dat het 's avonds langer licht is. Jouw woning is dus zowel binnen als buiten perfect te bezichtigen, ook in de avonduren.

Dus, huis verkopen ja of nee?

Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk bij jou, zet je huis te koop wanneer het jou het beste uitkomt. Twijfel je over bepaalde dingen? Overleg dit gerust met één van onze makelaars. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om te kijken wat het beste is voor jouw situatie en wensen.

Andere interessante nieuwsartikelen

Huizen bezichtigen, hoe doe je dat?

Dan is het eindelijk zo ver, je hebt een huis op het oog en kunt morgen dan eindelijk de woning goed bekijken en beoordelen. Maar hoe doe je dit? Waar moet je op letten om een goed beeld te krijgen van de staat van de woning en misschien wel het allerbelangrijkste, hoe is de locatie? Daarom hier een paar handige tips en checklists om te bezichtigen als een volwaardig huizenjager.

26 mrt. 2024 Meer lezen

Deze verkooptrucs werken beter dan een warme appeltaart

De geur van gebakken appeltaart die nét uit de oven komt, de verse bloemen bij de entree.. Wie kent ze niet? De welbekende trucs om de koper meteen een gevoel van thuiskomen te geven. Door gebruik te maken van dit soort trucs maakt de potentiële koper zich een voorstelling hoe het zou zijn om daadwerkelijk in het huis te wonen. Ben jij op zoek naar wat betere verkooptrucs? We vertellen je graag meer over het verkoopklaar maken van je woning.

22 mrt. 2024 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top