Is het slim om je huis te verkopen in de zomer?Is het slim om je huis te verkopen in de zomer?
16 jun. 2022·
Leestijd:

Geregeld krijgen wij de vraag: 'Is het verstandig om mijn huis te verkopen in de zomer of zomervakantie?' Wij zeggen altijd vol overtuiging 'ja!'. Waarom? Dat leggen wij graag uit!

Mooiste seizoen van het jaar

Je tuin en de omgeving is op z'n mooist in de zomermaanden. De foto's van jouw interieur en exterieur kunnen bijna niet mooier! De zomerbloemen geven de foto mooie kleuren en het zonnetje schittert prachtig door jouw woonkamer. Wie wordt daar nu niet enthousiast van?

Niet iedereen is op vakantie

Je denkt misschien dat veel mensen op vakantie zijn in de zomer en dat ze daarom geen tijd hebben voor bezichtigingen, maar dat valt best mee! Uit onderzoek blijkt dat 20% van de mensen tegelijkertijd op vakantie zijn. De rest is gewoon thuis of aan het werk! Daarnaast gaan stellen zonder kinderen juist vaak net voor of net na de zomervakantie op vakantie. Is dit de doelgroep die op jouw woning af komt? Dan is dit al helemaal geen probleem.

Minder concurrentie

Een onterechte aanname is dat je je huis in de zomer beter niet te koop kan zetten. Als andere mensen dit dus niet doen, betekent het minder concurrentie qua woningaanbod. Jouw woning valt dus des te meer op!

Tijd voor rondleidingen

In de zomervakantie is er tijd genoeg om rondleidingen in te plannen, want veel mensen zijn vrij. Bovendien is nog een ander voordeel dat het 's avonds langer licht is. Jouw woning is dus zowel binnen als buiten perfect te bezichtigen, ook in de avonduren.

Dus, huis verkopen ja of nee?

Uiteindelijk ligt de keuze natuurlijk bij jou, zet je huis te koop wanneer het jou het beste uitkomt. Twijfel je over bepaalde dingen? Overleg dit gerust met één van onze makelaars. Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op om te kijken wat het beste is voor jouw situatie en wensen.

Andere interessante nieuwsartikelen

Checklist bezichtigingen

Heb jij je huis in de verkoop en komen er binnenkort bezichtigers langs? Dit kan veel spanning met zich meebrengen, omdat je denkt nog veel te moeten doen voordat er mensen in jouw huis rond kunnen lopen. Geen paniek! Wij hebben een handige checklist voor je. Als je deze stap voor stap doorloopt hoef jij nergens meer over in te zitten.

28 okt. 2022 Meer lezen

Kan ik vrijstelling krijgen op overdrachtsbelasting?

Als jij in Nederland een stuk grond of een pand koopt, krijg je te maken met overdrachtsbelasting. Ook als jij bepaalde rechten of aandelen koopt, betaal je overdrachtsbelasting. Overdrachtsbelasting is de belasting die je betaalt bij de overdracht van een woning. Deze bedraagt 2% van de aankoopwaarde. In sommige gevallen betaal je geen overdrachtsbelasting. We vertellen je graag hoe dat zit. Ontdek direct of jij het recht hebt op vrijstelling van de overdrachtsbelasting.

28 okt. 2022 Meer lezen

Hoe zit het nu precies met de bedenktijd?

Yes! Je hebt een woning gekocht of verkocht. Alle handtekeningen zijn onder het koopcontract gezet, er is dus voldaan aan het schriftelijkheidsvereiste. Toch is de koop nog niet helemaal definitief, want dankzij de wettelijke bedenktijd van drie dagen kan een koper na het tekenen, zonder opgaaf van reden, nog van het contract af. Hoe zit dit nou precies? Lees mee, we leggen het je uit in dit blog!

27 sep. 2022 Meer lezen

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top