Wil jij een woning huren in Friesland?Kom jij in aanmerking voor een woning huren in Friesland?

Als je een woning wilt huren, vind je deze misschien wel bij FRYSK makelaars! Heb jij een woning gezien die voldoet aan jouw eisen? Neem dan telefonisch contact op of vul het contactformulier in op de pagina van de woning. Dan bellen wij jou zo snel mogelijk! We komen graag met je in contact om je vragen te beantwoorden of meteen een bezichtiging in te plannen.

Bekijk het actuele huuraanbod

Een woning huren in 3 simpele stappen

1. Bezichtiging aanvragen
3. Huurovereenkomst tekenen (digitaal)
4. Woningcheck en sleuteloverdracht

Wanneer kom ik in aanmerking voor woning huren?

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, zijn er een aantal voorwaarden. Wanneer je geïnteresseerd bent in een woning, zullen wij toetsen of je hieraan voldoet:
✓ Leeftijd minimaal 18 jaar
Geen BKR-registratie
✓ Bruto maandinkomen, inclusief vakantiegeld van (meestal) minimaal 3 keer de huurprijs

Voorwaarden en te ontvangen gegevens

Wil je precies weten aan welke voorwaarden jij moet voldoen bij woning huren? Lees de huurvoorwaarden goed door voor een compleet overzicht van eisen en te ontvangen gegevens.

Wil je een woning huren? Schrijf je gratis in voor onze zoekservice!

Ben jij op zoek naar een huurwoning in Friesland? Neem een kijkje tussen ons woningaanbod van huurwoningen of plaats een gratis zoekopdracht! Na inschrijving ontvang je direct ons nieuwste woningaanbod dat matcht met jouw woonwensen in je mailbox. Ook het nieuwste aanbod van andere makelaars!

In 3 stappen een woning huren in Friesland

Benieuwd hoe het verhuurproces bij FRYSK precies in zijn werk gaat? Lees onze 3 stappen om een woning te huren: van bezichtiging tot sleuteloverdracht.


1. Bezichtiging

Ben jij enthousiast over een huurwoning en voldoe je aan de voorwaarden? Dan plannen we meteen een afspraak in voor een bezichtiging. Alleen zo kom je erachter of de woning geschikt is voor jou. Indien jij na de bezichtiging interesse hebt om de woning te huren, volgt er nog een gesprek om de details te bespreken. Je kunt de woning ook een tweede keer bezichtigen, als je dat wilt.


2. Huurovereenkomst tekenen

Zie jij het wel zitten met deze woning? Dan ontvang je van ons de huurovereenkomst die je digitaal kunt tekenen. Zaken zoals huurprijs, periode, meubilering en eventuele extra voorwaarden worden hierin duidelijk vastgelegd. Zo kunnen er nooit misverstanden ontstaan en is alles duidelijk voor zowel jou als de verhuurder. Ook de verhuurder tekent deze huurovereenkomst. Gefeliciteerd, je bent nu officieel huurder van de woning!

huis huren huurovereenkomst


3. Woningcheck en sleuteloverdracht

Op de incheckdatum controleren we samen de staat van de woning. Is alles in de staat zoals afgesproken? Alle details worden opgenomen in een rapport en ook deze wordt ondertekend. Zo is alles goed geregeld en heb je altijd een document om op terug te vallen. Daarna ontvang je de sleutels en kun je beginnen met verhuizen. Veel geluk in je nieuwe huis!

Vragen over woning huren via FRYSK makelaars?

Wij helpen je graag verder. Vul het formulier hieronder in en we nemen vrijblijvend contact met je op.
Je kunt ons ook direct bereiken via 088 - 310 10 88.

Heerenveen
Abe Lenstra boulevard 10
8448 JB Heerenveen

Leeuwarden (op afspraak)
Francois HaverSchmidtwei 2 / 0.34
8914 BC Leeuwarden

Back to top